Cactussen en vetplanten

Op zoek naar een cactus of vetplant in de omgeving van Zwaagwesteinde? Bezoek dan onze winkel voor de meest stoere cactussen en vetplanten voor in uw huis! Vetplanten en cactussen zijn eigenlijk familie van elkaar en vallen allebei onder de naam 'succulenten'. Eigenlijk betekent dit dat deze planten water kunnen opslaan! Wilt u meer weten voer cactussen en vetplanten? Lees dan snel verder!

Water geven aan cactussen en vetplanten

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen! Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank, maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot. Geef cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water; één keer in de week is meer dan voldoende. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond. Deze potgrond is bij Tuin! verkrijgbaar en voldoet aan de specifieke eisen van deze planten. Cactussen en vetplanten groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. Hebben cactussen en vetplanten in de winter ook water nodig? Zeker! Maar in de winterperiode (wanneer de groei stilstaat) is het beter om het watergeven terug te brengen naar éénmaal in de twee weken, anders is de kans op verrotting groot.

Tuincentrum Tuin! | Zwaagwesteinde | Cactussen & Vetplanten

Verzorgingstips voor cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten houden van een jaarlijkse rustperiode. Om te zorgen voor een goede bloei, is een koele overwintering erg belangrijk. Zijn de vetplanten en cactussen uitgebloeid? Zet ze dan op een droge, koele en lichte plaats, bijvoorbeeld in een kamer in huis. Let er wel op dat succulenten niet in het donker mogen staan. We hebben nog meer verzorgingstips voor u op een rij gezet:

  • Na de overwintering van de cactussen en vetplanten gaat de groeiperiode beginnen. Verpot dan uw cactus of vetplant in een ruime pot, zodat ze flink kunnen groeien!
  • Gebruik altijd potgrond en bemesting speciaal voor succulenten.
  • Geef cactussen en vetplanten water met regenwater. Veel succulenten kunnen namelijk niet tegen 'hard' water. Regenwater is daarom beter!

Tuincentrum Tuin! | Zwaagwesteinde | Cactussen & Vetplanten

Vetplant of cactus kopen? Kom naar Tuincentrum Tuin!

Wilt u graag vetplanten of cactussen in huis? Kom dan snel langs bij Tuin! in Zwaagwesteinde. Onze kamerplanten experts kunnen u alles vertellen over de cactussen en vetplanten. Neem ook meteen een kijkje bij onze andere kamerplanten, zoals bloeiende kamerplanten en groene kamerplanten. U bent bij ons van harte welkom!

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

 

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten