Gazon

Wilt u een mooi groen gazon in uw tuin? Dat kan natuurlijk, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Heeft u bijvoorbeeld (klein)kinderen die op het gras willen spelen? Dan raden wij u aan om voor een sterke grassoort te kiezen. Naast de sterke soorten, hebben wij ook de kwetsbare grassoorten die meer sierwaarde hebben. Zo is er voor iedereen een passend gazon te vinden bij Tuincentrum Tuin! Let op: wij verkopen geen kunstgras of graszoden, maar bij ons bent u wel aan het juiste adres voor al uw onderhoudsproducten voor het gazon! Vraag een van onze kundige medewerkers om advies en geniet van een groene grasmat in de tuin.

Tips voor het zaaien van gras

De allerbeste periode om gras te zaaien, is wanneer de grond voldoende vochtig is en ook al aardig is opgewarmd. Dan zullen de zaadjes snel ontkiemen en heeft u snel een mooi gazon. Het voorjaar (april of mei) of najaar (augustus/september) is dan ook de beste periode om gras te zaaien. Voordat u aan de slag gaat, hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  • De bodem moet eerst goed worden omgespit en geëgaliseerd worden. Belangrijk om al het onkruid te verwijderen. 
  • Is de bodem klaar? Dan kan er gezaaid worden! Strooi het zaad gelijkmatig over de grond, hark vervolgens het zaad lichtjes in de bodem en zorg dat ze goed in contact komen met de grond. 
  • Sproei lichtjes water direct op de aarde zodat ze de mogelijkheid krijgen om te ontkiemen.
  • Daarna is het belangrijk dat grond vochtig blijft en niet uitdroogt. Regelmatig sproeien is dus erg belangrijk!
  • Erg belangrijk: loop in het begin niet over het gras, anders loopt u het kapot.

Tuincentrum Tuin! | Graszoden | Gras zaaien | Gazon

Gazononderhoud in 5 simpele stappen

Voor een prachtig en gezond gazon is regelmatig onderhoud essentieel. Met de volgende vijf simpele stappen houdt u uw gazon in optimale conditie.

  1. Allereerst is het belangrijk om uw gazon regelmatig te maaien, waarbij u de maaihoogte aanpast aan de groeifase van het gras.

  2. Vergeet ook niet om regelmatig te verticuteren, om mos en vilt te verwijderen en de lucht- en waterdoorlaatbaarheid van de bodem te verbeteren.

  3. Daarnaast is het van belang om uw gazon te bemesten, zodat het gras de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft voor een gezonde groei.

  4. Het bewateren van uw gazon op de juiste momenten en in de juiste hoeveelheid draagt bij aan een goede vochtbalans.

  5. Tot slot is het raadzaam om regelmatig onkruid te verwijderen en kale plekken bij te zaaien, zodat uw gazon er altijd stralend uitziet.

Met deze stappen geniet u optimaal van een prachtig groen gazon in uw tuin.

Alles voor een mooi gazon bij Tuincentrum Tuin!

Wat u ook zoekt of nodig heeft voor het gazon; bij Tuincentrum Tuin! vindt u het gegarandeerd! In ons tuincentrum vindt u diverse medewerkers die u maar al te graag helpen en advies geven welke producten of tuingereedschappen u het best kunt gebruiken. In onze winkels vindt u tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en meer. Graag tot ziens bij Tuincentrum Tuin! dé gazon specialist van Leeuwarden en Zwaagwesteinde met alles voor een mooi gazon!

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

 

 

Tips om jouw tuin rustgevend, gezellig en ontspannen te maken

Jouw tuin, balkon of terras is dé plek waar je de drukte van het dagelijks leven even achter je kunt laten en heel even kan ontspannen. Of je nu een groene vingers hebt of gewoon wilt genieten van een mooi uitzicht: met een paar simpele tips kun je jouw tuin, balkon of terras omtoveren tot een plek van rust én gezelligheid.

Lees meer...
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...