Groene kamerplanten

Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Verzorging groene kamerplanten

Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Onze top 7 groene kamerplanten

In de groene kamerplanten ligt onze kracht. Ons tuincentrum staat er vol van! Kom deze groene groenblijvers snel bekijken! 

1. Strelitzia

 

2. Calathea

3. Alocasia 

 

4. Monstera

 

5. Bananenplant

 

6. Tabaksplant ficus

 

7. Philodendron

Kom langs in ons tuincentrum om ze te bekijken of voor een advies over welke groene kamerplanten nog meer een eyecatcher voor in uw woonkamer zijn. Meer groen? Gewoon doen! Niet zo gek dat wij onze planten kleine gelukmakers noemen! Kom langs in ons tuincentrum in Zwaagwesteinde en laat u informeren, adviseren of inspireren door een van onze medewerkers. Wist u dat veel van de groene kamerplanten ook een luchtzuiverende werking hebben? Lees er meer over onder het kopje luchtzuiverende kamerplanten

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

 

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten