Luchtzuiverende kamerplanten

Het is bekend dat planten, struiken en bomen, door middel van fotosynthese CO₂ gassen omzetten in zuurstof met hun blad. Dat is natuurlijk al een heldendaad op zich, want wij als mensen kunnen dus overleven door de aanwezigheid van al het groen om ons heen. Er zijn een aantal planten die nóg een extra superkracht bezitten. Dat is namelijk de kracht van het zuiveren van de lucht! Naast het uitstoten van zuurstof, verwijderen deze planten bepaalde chemische stoffen zoals benzeen, formaldehyde (onaangename geur) en trichloorethyleen uit de lucht. De lucht wordt dus letterlijk opgefrist! Deze planten maken onderdeel uit van het merk Air So Pure: wetenschappelijk bewezen luchtzuiverende planten van uitstekende kwaliteit. In ons tuincentrum vindt u een speciale tafel vol kamerplanten uit de Air So Pure collectie.

Onze top 7 luchtzuiverende kamerplanten

Uiteraard mogen de luchtzuiverende kamerplanten ook in ons assortiment niet ontbreken, dus hebben wij de volgende favorieten voor u uitgekozen:

1. Spathiphyllum - Lepelplant

 

2. Adiantum Raddianum Fragrans - Venushaar

 

3. Alocasia Cucullata - Olifantsoor

 

4. Monstera deliciosa

 

5. Howea Forsteriana - Kentiapalm

 

6. Ficus Lyrata - Tabaksplant

 

7. Bromelia - Kokerplant

Kom langs in ons tuincentrum om ze te bekijken of voor een advies over welke planten nog meer een luchtzuiverende werking hebben. 

Luchtzuiverende kamerplanten: de voordelen

Hartstikke leuk natuurlijk die luchtzuiverende kamerplanten, maar wat heeft u er nu écht aan? Wij zetten de voordelen voor u op een rij!

 1. Verhogen luchtvochtigheid
  Overdag zetten planten CO₂ om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in de ruimte omhoog. Dat is dan weer belangrijk voor ons als mensen. Als de verwarming aan staat wordt de lucht vaak droger, waardoor u last kunt krijgen van uw ogen en keel. Planten in uw omgeving helpen mee om de luchtvochtigheid wat hoger te krijgen.
   
 2. Natuurlijke luchtverfrisser
  Zoals we eerder al vertelden, kunnen luchtzuiverende planten bepaalde chemische stoffen in de lucht afbreken. Het zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers!
   
 3. Verhoogde concentratie
  Planten in uw omgeving kunnen uw concentratie aanzienlijk verbeteren! Groen om uw heen verbeterd uw gemoedstoestand en kijken naar groen heeft een ontspannende werking. U bent door het groen om u heen meer gefocusst, dus kijk eens goed om uw heen op de werkplek en wellicht kunt u deze wat vergroenen!
 4. Minder stress
  Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in huis zorgt voor meer ontspanning. Perfect dus tegen stress en als die bloeddruk wel wat omlaag mag. U haalt letterlijk de natuur in huis en dat geeft u een gevoel van kalmte en rust. Heerlijk!
   
 5. Medische voordelen
  Doordat luchtzuiverende planten chemische stofjes uit de lucht halen, kunnen ze ook de kans op hoofdpijn verminderen. Zet uw slaapkamer ook gerust vol met deze superhelden, want door de extra zuurstof in de slaapkamer gaat u sneller en gemakkelijk in slaap kunnen vallen. Bent u opgegroeid met veel planten om u heen in huis? Dan is de kans dat u allergieën krijgt een stuk lager. De kans op een verkoudheid of verstopte neus neemt door de aanwezigheid van planten ook af met wel 30%!

Dit zijn enkele van de voordelen, maar de positieve impact lijkt ons wel duidelijk! Meer groen? Gewoon doen! Niet zo gek dat wij onze planten kleine gelukmakers noemen! Kom langs in ons tuincentrum in Zwaagwesteinde en laat u informeren, adviseren of inspireren door een van onze medewerkers. Meer lezen over onze kamerplanten? Bekijk ook onze groene kamerplanten

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

 

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Tips om jouw tuin rustgevend, gezellig en ontspannen te maken

Jouw tuin, balkon of terras is dé plek waar je de drukte van het dagelijks leven even achter je kunt laten en heel even kan ontspannen. Of je nu een groene vingers hebt of gewoon wilt genieten van een mooi uitzicht: met een paar simpele tips kun je jouw tuin, balkon of terras omtoveren tot een plek van rust én gezelligheid.

Lees meer...
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...