Meststoffen

Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan je gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.

Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. Of je nu op zoek bent naar compost om de bodem van je tuin te verrijken, of naar kunstmest voor een snellere groei, je vindt het allemaal bij tuincentrum Tuin in Westereen.


Soorten meststoffen

Wij hebben organische en natuurlijke meststoffen beschikbaar maar bieden ook minerale meststoffen aan. Organische mestsoorten, zoals bijvoorbeeld koemest en compost, stimuleren het bodemleven en bevatten zeer veel verschillende voedingsstoffen die langzaam vrijkomen. Organische meststoffen zijn een bewuste keuze omdat ze alleen natuurlijke grondstoffen bevatten. In minerale meststoffen of kunstmest, zitten voornamelijk stikstof (N), fosfor (P) en kali (K). Het voordeel van minerale meststoffen is dat de voedingsstoffen direct vrijkomen echter zijn de ingrediënten niet van natuurlijke oorsprong.


Persoonlijk advies

De deskundige medewerkers van ons tuincentrum kunnen je alles over onze beschikbare meststoffen vertellen en geven je graag passend advies voor jouw situatie. Ze helpen je graag om precies de juiste meststof te vinden voor jouw specifieke behoefte en je voorzien van de beste tips om het beste uit jouw tuin te halen.


Meststoffen kopen

Bij het kopen van meststoffen is het belangrijk om te zorgen dat je producten koopt die geschikt zijn voor jouw specifieke wensen voor de buitenruimte. Wij bieden een uitgebreide selectie van hoogwaardige meststoffen die zijn ontworpen om de gezondheid en groei van jouw tuinplanten en gazon te bevorderen.

Of je nu alles van meststoffen af weet of nog een groentje bent, bij tuincentrum Tuin staan we voor je klaar om je verder te helpen met de juiste meststoffen. Het resultaat mag er zijn want met de juiste hulpmiddelen zullen jouw planten, borders of gazon er stralend uitzien. Wist je dat we ook scherp geprijsd zijn en makkelijk bereikbaar? Waar wacht je nog op? Bezoek ons tuincentrum in Westereen en ontdek hoe je jouw tuin kunt laten bloeien en groeien met de juiste meststoffen.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen