Alles wat je moet weten over het planten en verzorgen van Camelia bomen in je tuin

Camellia kopen in De Westereen

Camelia's zijn sierlijke bloeiende struiken of bomen die vaak worden gekweekt om hun elegante bloemen en glanzende bladeren. Als je overweegt om een Camelia aan jouw tuin toe te voegen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze blog gaan we in op alles wat je moet weten over de Camelia boom, van de afkomst tot de verzorging en de populairste soorten. Ben je een Camelia fanaat en kun je er maar niet genoeg van krijgen? Kom langs en deel jouw passie met onze medewerkers in ons tuincentrum Tuin in De Westereen. 

 

Wat is een Camelia boom? 

Camelia's zijn afkomstig uit Zuidoost-Azië en werden voor het eerst geïntroduceerd in Europa in de 16e eeuw. De planten werden in de 18e eeuw populair in Engeland en werden al snel een favoriet vanwege hun majestueuze bloemen. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten Camelia's, variërend in grootte en kleur, en ze worden gekweekt in tuinen over de hele wereld.

De Camelia boom is een bladhoudende struik of boom die tot 20 meter hoog kan worden. De bladeren zijn glanzend en leerachtig en variëren van donkergroen tot lichtgroen. De bloemen zijn groot en bolvormig en kunnen variëren in kleur van wit tot roze tot dieprood. De bloemen hebben meestal zes tot negen bloemblaadjes en verschijnen in het late najaar, de winter en het vroege voorjaar. De Camelia geeft je tuin een sprookjesachtige uitstraling met zijn fel gekleurde bloemen die mooi afsteken tegen de witte sneeuw waarmee ze bedekt zijn. Plant een Camelia boom in je tuin of plaats hem op je terras of balkon en knal met kleur tijdens de volgende donkere winterdagen! 

Online bestellen
 

Camelia in de winter Camelia boom


Wat zijn populaire soorten Camelia bomen? 

Er zijn veel verschillende soorten Camelia bomen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Enkele van de populairste soorten zijn:

 • Camelia japonica:
  Deze soort heeft grote, roze bloemen en is een van de meest voorkomende soorten Camelia's.
 • Camelia sasanqua:
  Deze soort heeft kleine, witte of roze bloemen en is erg populair vanwege de vroege bloei.
 • Camelia reticulata:
  Deze soort heeft grote, felgekleurde bloemen en is een van de meest opvallende soorten Camelia's.

Wil je graag deze beauty eerst zien voordat je hem aanschaft? Dat kan natuurlijk! Je bent van harte welkom in ons tuincentrum om deze winterharde prachtplant te bekijken! 

Openingstijden
 

Camellia SasanquaRoze-Japanse-Camellia


Wanneer en hoe Camelia bomen planten? 

Camelia's moeten in de lente of vroege zomer worden geplant, voordat de nieuwe groei begint. De plant heeft een zure bodem nodig en moet worden geplant in goed gedraineerde grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de plant in de schaduw of halfschaduw wordt geplaatst en dat de grond vochtig wordt gehouden.

Is jouw tuin bezaaid met zuipschuiten? Maak uw leven makkelijker met een van onze handige bewateringsysstemen. Je zal er geen spijt van krijgen, sterker nog je zal jezelf afvragen waarom je het al geen jaren eerder aangeschaft hebt. Beter laat dan nooit, toch? 

Bewatering


Verzorging van Camelia bomen 

Camelia's hebben niet veel onderhoud nodig, maar er zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden:

 • Water geven: 
  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat is. Regelmatig water geven tijdens droge periodes is essentieel.
 • Bemesting:
  Camelia's hebben regelmatig voeding nodig. Gebruik een meststof voor zuurminnende planten en breng deze aan in het vroege voorjaar.
 • Snoeien:
  Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Snoei nooit meer dan een derde van de plant in één keer af.
 • Winterbescherming:
  Bescherm de plant tegen vorst en koude wind door hem in te pakken in vliesdoek of noppenfolie.
 • Halfschaduw:
  Camelia's gedijen het best in halfschaduw. 

Heb je een Noordelijke tuin met weinig zon en ben je helemaal wild van heesters en struiken? Bekijk onze schaduwminnende heesters. Wel een tuin met voldoende zon? Bekijk onze brede selectie aan tuinplanten

Vragen? Neem contact op!
 

Waar Camelia boom kopen in De Westereen? 

Woon je in de buurt van De Westereen en wil je jouw tuin of binnenruimte verrijken met deze onweerstaanbare schoonheden? Dan moet u bij ons tuincentrum Tuin in De Westereen zijn. Onze hulpvaardige en deskundige collega's staan reeds te popelen om je met open groene armen te ontvangen. Samen met jou zullen ze de perfecte Camelia boom vinden die het best aansluit op jouw persoonlijkheid! Ben je regelmatig erg druk en bestaat de kans dat je er niet toe komt om langs te komen? Natuurlijk hebben wij ook aan jou gedacht. Bestel jouw Camelia lekker snel en makkelijk via onze webshop! Het was nog nooit zo makkelijk, jouw nieuwe Camelia boom is slechts enkele muisklikken van je verwijderd! Jouw charismatische Camelia van de gewenste grootte heeft een levertijd van tussen de drie tot maximaal vijf werkdagen. Zo groot als de Camelia is, zo breed is ons assortiment. Schiet geen wortel en ga ervoor! 

Bestel nu!

  

Veelgestelde vragen over Camelia bomen

Wanneer bloeien Camelia's?
Camelia's bloeien meestal in de late herfst, winter en het vroege voorjaar, afhankelijk van de soort.

Kunnen Camelia's binnen worden gekweekt?
Ja, Camelia's kunnen binnen worden gekweekt, maar hebben wel veel licht en een koele, vochtige omgeving nodig.

Hoe groot kan een Camelia boom worden?
Camelia's kunnen tot 20 meter hoog worden, afhankelijk van de soort en de omstandigheden.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Met de kids de tuin in: 3 creatieve tips!

De tuin is niet alleen een plek voor ontspanning; het is ook een fantastisch speelparadijs voor kinderen om te ravotten, leren en ontdekken. Hier zijn 3 leuke en inspirerende ideeën om quality time met je kinderen in de tuin door te brengen.

Lees meer...
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...