Bewatering

Bij Tuincentrum Tuin! hebben we een aantal opties voor bewatering verkrijgbaar. Van automatische sproeiers tot eenvoudige gieters in allerlei vrolijke kleuren. Met druppelsystemen in bloembakken, kunt u uw tuinplanten zelfs als u op vakantie bent, water geven. Werken in de tuin wordt gemakkelijker dankzij diverse systemen en de meeste onderdelen zijn bij Tuin! in Zwaagwesteinde verkrijgbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder of kom langs in ons tuincentrum!

Krijgen mijn planten te veel of te weinig water?

Krijgt uw plant de juiste hoeveelheid water of eerder te veel water? In de meeste gevallen krijgen planten eerder te veel dan te weinig water. Uw planten op de juiste manier water geven is niet altijd een eenvoudige zaak. Overbewatering is een van de belangrijkste redenen waarom planten niet lang en gelukkig leven. Wilt u weten hoeveel water uw tuinplant of kamerplant nodig heeft? Kom dan langs in onze winkel of bel ons even op. We helpen u graag verder!

Hoe vaak en hoeveel water hebben mijn kamerplanten nodig?

"Hoe vaak en hoeveel water moet ik mijn kamerplanten geven?", deze vraag krijgen wij regelmatig in ons tuincentrum. Als u uw planten niet genoeg water geeft, zullen ze sterven, maar als u ze te veel water geeft, zullen ze soortgelijke problemen krijgen. Om de optimale balans te bepalen, moet u naar de grond kijken. Als de grond helemaal droog en kruimelig is, moet u uw kamerplant water geven. Als de grond nog een beetje nat en vochtig is, hoeft uw plant nog geen water te krijgen. In het algemeen moeten de meeste planten één keer per week water krijgen, maar er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen. Zo houden cactussen, vetplanten en andere woestijnplanten water vast in hun dikke stengels en bladeren, waardoor ze niet zo vaak water nodig hebben. Tropische kamerplanten zoals ficussen, een palm en strelitzia moeten één keer per week water krijgen.

Bewatering

Verschillende soorten bewateringssystemen bij Tuin!

Bij Tuin! in Zwaagwesteinde zijn verschillende soorten bewateringssystemen verkrijgbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Sprinkler systeem (automatisch): Automatische sproeisystemen zijn ideaal voor het besproeien van gazons en borders, aangezien het tijdrovend is om deze handmatig te besproeien. Sproeiers kunnen worden gebruikt om grote potten of tuinen efficiënt en doeltreffend te besproeien. Hoewel ze niet de meest geschikte keuze zijn voor het besproeien van kleinere potten of kamerplanten, zijn ze eenvoudig en efficiënt.
  • Druppelirrigatie: Het gebruik van een druppelirrigatiesysteem is een uitstekende manier om planten water te geven. Vooral fruit of groentegewassen in de moestuin. Een druppelirrigatiesysteem bestaat uit een slang die via kleine druppelaars is aangesloten op een kraan of een timer.
  • Gieters: Kamerplanten en tuinplanten kunnen ook heel gemakkelijk met de hand water krijgen door middel van een gieter. Gieters zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en hoeven niet geïnstalleerd te worden. Let erop dat de planten niet teveel water krijgen. Wanneer u de planten water geeft met een gieter, geef dan water aan de basis van de plant en zorg dat het water door de grond dringt.

Tuincentrum Tuin! | Bewatering | Gieters | Tuinslangen

Alles om uw planten water te geven vindt u bij Tuin!

Bent u op zoek naar een vrolijke gieter of andere manieren om uw planten water te geven? Bezoek naar Tuincentrum Tuin! in Zwaagwesteinde. Hier vindt u diverse producten en beantwoorden onze medewerkers al uw vragen over ons assortiment. Kom dus snel een keer bij ons langs!

Openingstijden Tuin!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap

Tips om jouw tuin rustgevend, gezellig en ontspannen te maken

Jouw tuin, balkon of terras is dé plek waar je de drukte van het dagelijks leven even achter je kunt laten en heel even kan ontspannen. Of je nu een groene vingers hebt of gewoon wilt genieten van een mooi uitzicht: met een paar simpele tips kun je jouw tuin, balkon of terras omtoveren tot een plek van rust én gezelligheid.

Lees meer...
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...