ECOstyle: Workout voor je gazon

April is een belangrijke maand voor het gazon, omdat het de start van het groeiseizoen markeert. Het is tijd om het gazon op te knappen na de winter en het klaar te maken voor de lente en zomer. Zodat je straks lekker met je blote voeten in het gras kunt lopen of liever relaxen met een kopje koffie of een theetje in je spiksplinternieuwe tuinbank? Met dit stappenplan zal het gras in jouw tuin gegarandeerd groener zijn dan dat van de buren! 
 

Volg dit vierstappenplan strikt op voor een killer-gazon!


Stap 1: Verticuteren

  • Verticuteren is het proces van het verwijderen van dood gras, mos en ander materiaal dat zich heeft opgehoopt in de grasmat.
  • Verticuteer in meerdere richtingen om ervoor te zorgen dat al het dood materiaal wordt verwijderd.

In ons tuincentrum beschikken wij over zowel manuele verticuteerharken als verticuteermachines. Kom langs en bekijk ons ruime assortiment aan tuingereedschap
 

Stap 2: Zaaien

  • Zaai het graszaad op de kale plekken en dunne plekken in het gazon.
  • Gebruik een zaaimachine of strooi het zaad met de hand uit.
  • Hark het zaad lichtjes in de grond en geef het water.

Lees onze tips voor het zaaien van gras voordat je aan het zaaien begint!
 

Stap 3: Kalken

Kalken verhoogt de pH-waarde van de bodem en helpt bij het voorkomen van mosvorming.

  • Test de pH-waarde van de bodem om te bepalen hoeveel kalk je nodig hebt.
  • Gebruik een strooier om de kalk gelijkmatig over het gazon te verspreiden.

Geen idee hoe je de pH-waarde van de grond moet testen? Kom gerust langs en onze specialisten leggen het je met plezier uit. Geen tijd om langs te komen? Je kunt ons tevens telefonisch en per e-mail bereiken. 

Contact opnemen

Stap 4: Bemesten

  • Bemesten voorziet het gazon van voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven.
  • Gebruik een meststof die geschikt is voor jouw type gras en de tijd van het jaar.
  • Breng de meststof aan met een strooier en water het gazon grondig na het aanbrengen.

Let op! Lees de instructies nauwkeurig want elk type meststof heeft unieke eigenschappen en gebruik de aanbevolen hoeveelheid. Overbemesten kan leiden tot het verbranden van je gazon. 

Je vraagt je nu wellicht af waar je al deze producten moet kopen? Wel, dat kan natuurlijk allemaal in ons tuincentrum. Je hoeft geen verschillende winkels te bezoeken om al uw benodigdheden te verzamelen. Wij hebben namelijk alles in ons assortiment voor een groen en gezond gazon! Kom langs bij Tuincentrum Tuin! voor de producten van ECOstyle! Wij verkopen met trots de trouwe producten van ECOstyle! Ze zijn natuurlijk, duurzaam en effectief! Keer op keer geven ze de beste resultaten. 


Openingstijden Tuincentrum Tuin!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in De Westereen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Een overvloed aan olijfbomen bij Tuincentrum Tuin!

Stel je een zonovergoten tuin of terras voor, omgeven door prachtige, sfeervolle mediterrane olijfbomen, terwijl je geniet van een verfrissend glas limonade. Bij Tuincentrum Tuin!, dé plek voor allerlei soorten tuinplanten, maken we deze droom werkelijkheid met ons uitgebreide assortiment olijfbomen. Van prachtige olijfbomen op stam tot compacte struiken, we hebbe...

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in De Westereen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...