Kunststof

Van kunststof potten gevuld met de mooiste planten heb je veel plezier! Ze gaan namelijk lang mee en de moderne stijl waarin deze bloempotten en plantenbakken komen past bij iedere tuin, balkon of interieur. Kunststof en plastic potten hebben de voordelen dat ze vrij licht, vorstbestendig en erg voordelig zijn. Vooral voor grote kuipplanten zijn de kunststof potten een uitkomst omdat ze anders niet te verplaatsen zijn. Wij hebben een ruime sortering in verschillende modellen en kleuren kunststof potten van topmerken zoals Elho.

Voordelen kunststof bloempotten en plantenbakken

Bloempotten en plantenbakken van kunststof of plastic hebben verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld terracotta potten of stenen plantenbakken:

  • Kunststof potten zijn erg licht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Zet je in de eerste maanden van het jaar al bloeiende tuinplanten in je tuin? Haal deze dan ‘s nachts naar binnen of zet ze in de schuur, zodat ze niet in de vorst staan. Dit gaat extra makkelijk met potten van kunststof;

  • Bloempotten en plantenbakken van plastic of kunststof breken niet snel, vooral in vergelijking met terracotta potten of potten van keramiek;

  • Plastic en kunststof plantenbakken zijn bestendig tegen de verschillende weersomstandigheden. Het materiaal zet nauwelijks uit en krimpt ook bijna niet door de wisselende temperaturen, waardoor ze lang meegaan;

  • Kunststof bloempotten komen in de kenmerkende moderne stijl: een strak ontwerp met uitlopende rand;

  • Kunststof is erg gemakkelijk in vrolijke kleuren te produceren. Naast kunststof potten in natuurlijke kleuren, hebben wij in ons assortiment ook potten in verschillende zomerse kleuren;

  • Plastic potten zijn erg voordelig!

Welke planten in kunststof potten?

De nadelen van kunststof potten zijn dat het materiaal geen zuurstof doorlaat en dat de bloempotten vol kunnen lopen met water. Het is dus belangrijk dat je goed controleert of de aarde alweer droog is voordat je de planten weer water geeft. Kunststof potten en plantenbakken zijn goed geschikt voor planten die veel water nodig hebben, zoals hortensia’s en tomatenplanten. Vraag gerust onze medewerkers in ons tuincentrum voor meer advies over de beste pot voor verschillende tuinplanten.

Elho kunststof potten

Plastic slecht voor het milieu? Niet de kunststof potten van Elho! Elho is een oer-Hollands en vooruitstrevend bedrijf dat bloempotten en plantenbakken maakt van gerecycled kunststof. Alle producten bestaan voor minstens 70% uit gerecyclede materialen en de producten zijn op zichzelf ook weer recyclebaar. Daarnaast worden de productieprocessen van Elho aangevoerd door enkel groene windenergie. Met kunststof of plastic bloempotten en plantenbakken van Elho maak je niet alleen jouw tuin af, je geeft ook nog eens terug aan het milieu!

Potterie voor binnen en in de tuin bij Tuincentrum Tuin!

Glazen, keramiek, zink, gevlochten en kunststof potten vind je allemaal bij Tuincentrum Tuin! In onze showroom hebben wij alles voor jouw tuin en ook allerlei planten en potten voor binnen. Heb je een specifieke vraag? Dan kunnen onze deskundige medewerkers je vast verder helpen! Kom dus vooral langs en bekijk ons volledige aanbod kunststof potten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Tips om jouw tuin rustgevend, gezellig en ontspannen te maken

Jouw tuin, balkon of terras is dé plek waar je de drukte van het dagelijks leven even achter je kunt laten en heel even kan ontspannen. Of je nu een groene vingers hebt of gewoon wilt genieten van een mooi uitzicht: met een paar simpele tips kun je jouw tuin, balkon of terras omtoveren tot een plek van rust én gezelligheid.

Lees meer...
Een koelere tuin in de zomer? Dat kan!

De zomer brengt vaak warme, zonnige dagen met zich mee, maar het kan soms moeilijk zijn om van je tuin te genieten als de hitte te extreem wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tuin koeler te maken, zodat je ook tijdens de warmste maanden kunt genieten van je buitenruimte. Hier zijn enkele praktische tips om van jouw tuin een koele plek te maken.

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...