Amaryllis: dé blikvanger tijdens de feestdagen

De Amaryllis, met haar majestueuze bloemen en elegante uitstraling, is een geliefde plant onder bloemenliefhebbers. In dit artikel delen we handige tips en inzichten over hoe je jouw Amaryllis het beste kunt verzorgen, zodat je optimaal kunt genieten van haar betoverende bloei. Lees verder om alles te ontdekken over deze prachtige bloem.

De verscheidenheid aan Amaryllis

Er zijn verschillende soorten Amaryllis, elk met hun eigen unieke kenmerken en kleuren. Enkele populaire variëteiten zijn:

 • Amaryllis Belladonna: Deze variëteit staat bekend om haar zachte roze bloemen en bloeit vaak in de late zomer of vroege herfst.
 • Amaryllis Red Lion: Met haar dieprode bloemen is de Red Lion een klassieker die tijdens de wintermaanden schittert.
 • Amaryllis White Christmas: Zoals de naam al aangeeft, heeft deze Amaryllis helderwitte bloemen die perfect passen bij de feestdagen.

Amaryllissoorten

Amaryllisbollen voor de feestdagen

Amaryllisbollen met wax, velvet, glitter of mos zijn prachtige en unieke variëteiten van de populaire Amaryllisplant. Deze speciale behandelingen geven de bloembol een extra decoratief tintje en maken ze perfect voor feestelijke gelegenheden of als decoratief accent in huis.

 1. Amaryllis met wax of velvet: Deze bollen zijn bedekt met een laagje gekleurde wax of velvet, waardoor ze een elegante en glanzende afwerking krijgen. De wax beschermt de bol en zorgt ervoor dat de plant geen water nodig heeft om te groeien. Dit maakt ze ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben.

 2. Amaryllis met glitter: Voor een extra feestelijke uitstraling kies je voor Amaryllisbollen met glitter. De bloembollen zijn subtiel bedekt met glitters, waardoor ze een sprankelend en glamoureus effect krijgen.

 3. Amaryllis met mos: Bij deze variant is de bol omwikkeld met een laagje zacht, groen mos. Dit geeft de Amaryllis een natuurlijke en rustieke uitstraling. Het mos voegt ook een extra isolatielaag toe, wat gunstig kan zijn voor de groei van de plant.

Deze speciale Amaryllisbollen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze vereisen ook weinig onderhoud. Ze zijn een opvallende toevoeging aan je interieur en brengen een vleugje natuurlijke schoonheid in elke ruimte.

Amaryllis voor de feestdagen

Verzorging van jouw Amaryllis

Om ervoor te zorgen dat jouw Amaryllis optimaal gedijt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende aspecten:

 1. Licht en standplaats: plaats je Amaryllis op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te groeien.

 2. Temperatuur: Amaryllissen gedijen het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18-20 graden Celsius.

 3. Watergift: geef je Amaryllis spaarzaam water. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

 4. Voeding: gebruik een evenwichtige vloeibare meststof om je Amaryllis te voeden tijdens het groeiseizoen.

 5. Verpotting: verpot je Amaryllis eens in de 2-3 jaar, bij voorkeur in het voorjaar.

Bloeicyclus van de Amaryllis

Het is belangrijk om te weten dat de Amaryllis een cyclus van groei en rust doorloopt. Na de bloei kan de plant in een rustperiode gaan en kan het zijn dat de bladeren verwelken. Dit is volkomen normaal en betekent niet dat de plant dood is. Blijf de basisverzorging bieden en je zult beloond worden met een nieuwe bloeiperiode.

Amaryllis

Amaryllis als blikvanger bij jou thuis?

Met haar weelderige bloemen en statige uitstraling is de Amaryllis een prachtige toevoeging aan elk interieur. Zet haar op een prominente plek en laat haar stralen als het middelpunt van je decor. De Amaryllis is een adembenemende bloem die met de juiste zorg en aandacht een schitterende bloei kan geven. Door te zorgen voor de juiste lichtinval, temperatuur, watergift en voeding, kun je jouw Amaryllis laten uitgroeien tot een ware eyecatcher. Geniet van de betoverende bloei van deze majestueuze plant en laat haar stralen in jouw huis. Veel plezier met het verzorgen en bewonderen van je prachtige Amaryllis! Kom langs bij ons tuincentrum in De Westereen en haal deze blikvanger in huis!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor het aantrekken en behouden van bijen, vogels en vlinders

Wil je van je tuin een levendig paradijs maken vol met het gezoem van bijen, het gezang van vogels en het fladderen van vlinders? Een tuin vol met leven is niet alleen prachtig om te zien, maar draagt ook bij aan een gezond ecosysteem. Hier zijn enkele tips om bijen, vogels en vlinders in de tuin aan te trekken én te houden. 

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Snelle groeiers: top 5 klimplanten om je tuin direct te vergroenen

Wie droomt er niet van een tuin die aanvoelt als een warme, groene jas? Met snelgroeiende klimplanten kun je deze wens uit laten komen! Deze wonderen van de natuur kunnen in één seizoen kale muren, saaie schuttingen en lege pergola’s omtoveren tot prachtige, weelderige kunstwerken. Of je nu een beginnend groentje of een doorgewinterde groenliefhebber bent, onze snelle klimmers bieden een oplossing voor het creëren van e...

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...