Gezien bij De Grote Tuinverbouwing - 25 maart 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in De Westereen te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.
 

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 25 maart 2023 (herhaling zondag 26 maart) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.
 

1. Kalanchoë ‘Tiger’

  
Deze prachtige plant is niet alleen een ware eyecatcher, maar ook heel gemakkelijk in onderhoud. De Kalanchoë 'Tiger' heeft namelijk weinig verzorging nodig en kan daardoor bijna niet mislukken. In de zomer kan deze plant zelfs buiten worden geplaatst op een lichte, zonnige plaats. De ideale temperatuur voor de Kalanchoë 'Tiger' is rond de 20 ºC. Zorg er wel voor dat de potgrond vochtig blijft, want de plant houdt niet van uitdroging.

's Winters kunt u de plant iets droger houden, maar let er wel op dat de potgrond niet helemaal uitdroogt. Door deze eenvoudige verzorgingstips kunt u lang genieten van deze prachtige plant. Een aanwinst voor elk interieur en zal zeker de aandacht trekken.

Bent u op zoek naar een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis of in de tuin? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum in De Westereen en ontdek de betoverende schoonheid van de Kalanchoë 'Tiger'!
 

2. Hydrangea paniculata ‘Pinkachu’

 
Een fantastische plant die u niet wilt missen: de Hydrangea paniculata 'Pinkachu' van Proven Winners®. Deze pluimhortensia heeft alles wat u zoekt: een sterke, makkelijk te onderhouden plant die compact groeit en grote bloempluimen heeft. De bloemen zijn prachtig en veranderen geleidelijk van wit naar roze-rood, wat een mooie toevoeging is aan uw tuin. Met zijn hoogte van 120-150 cm en breedte van 90-120 cm past deze plant perfect in uw border, maar is ook geschikt als alleenstaand pronkstuk in de voortuin bijvoorbeeld. Bovendien is de Hydrangea pan. 'Pinkachu' zeer winterhard en kan het temperaturen tot -30°C verdragen. Snoeien kunt u het beste doen in het vroege voorjaar tot 25-30 cm. Zet deze plant op een plek in de tuin met zon of halfschaduw voor een prachtige bloei van juli tot oktober.

Wacht niet langer en voeg deze geweldige plant toe aan uw tuin! Kom langs in ons tuincentrum in De Westereen en ontdek de Hydrangea paniculata 'Pinkachu' van Proven Winners®.
 

3. Pannekoekplant oftewel Peperomia peperomioides


 

De Pilea peperomioides is een plant die je absoluut in huis moet hebben! Als het meest bekende lid van de Pilea familie is deze plant een echte eyecatcher met zijn prachtige ronde bladeren. De bijnamen Pannenkoekplant en Chinese Muntenplant spreken voor zich als u kijkt naar het unieke uiterlijk van deze plant.

In de jaren ’70 was deze plant al populair, maar de afgelopen jaren heeft de Pilea peperomioides een mega comeback gemaakt. Het is niet verwonderlijk dat deze retroplant weer helemaal in de mode is. Van oorsprong komt de plant uit de provincie Yunnan in China, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit huishoudens over de hele wereld.

Als u deze plant koopt, is het belangrijk om hem op een lichte plaats te zetten maar niet in de zon. De Pilea peperomioides verdraagt namelijk beter schaduw dan volle zon. Daarnaast heeft hij maar één keer per week water nodig.

Bent u nog op zoek naar een bijzondere plant om uw interieur mee op te fleuren? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum om deze prachtige plant te bekijken. We zijn ervan overtuigd dat u net zo enthousiast zult zijn als wij!
 

4. De (tuin) Roos ‘Leonardo da Vinci’

  
Deze prachtige roos is vernoemd naar de beroemde kunstenaar en wetenschapper Leonardo da Vinci, en het is geen wonder dat deze roos zo'n inspirerende naam heeft gekregen. De 'Leonardo da Vinci' is een elegante en romantische roos die in elke tuin een schilderachtige uitstraling geeft.

De bloemen van deze roos zijn groot en vol, met een prachtige zachtroze kleur en een licht geurende geur. De bloemblaadjes zijn zo gevuld en dicht op elkaar geplaatst dat het lijkt alsof er een kleine bloem in een bloem groeit.

De 'Leonardo da Vinci' is niet alleen mooi om te zien, maar is ook een zeer gezonde en sterke roos. De plant groeit bossig en compact, en heeft een goede weerstand tegen ziektes en plagen. De bloei is overvloedig en langdurig, waardoor u de hele zomer van deze prachtige bloemen kunt genieten.

Deze roos is niet alleen geschikt voor in de tuin, maar ook als snijbloem in boeketten en arrangementen. De 'Leonardo da Vinci' is een ware blikvanger en zal in elke ruimte voor een romantische en serene sfeer zorgen.

Bent u op zoek naar een mooie en gezonde roos voor in uw tuin, of wilt u iemand verrassen met een prachtige bos bloemen? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum en ontdek de betoverende schoonheid van de 'Leonardo da Vinci' roos!
 

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in De Westereen om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in De Westereen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...