Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 18 maart 2023

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 18 maart 2023

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in De Westereen te koop zijn? U vindt ze na de uitzending op onze plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de laatste uitzending van De Grote Tuinverbouwing gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 18 maart 2023 (herhaling zondag 19 maart) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag een aantal van deze toppers uit.

Photinia fraseri ‘Little Red Robin’

Photinia fraseri, ook wel bekend als de glansmispel, is een groenblijvende plant die behoort tot de rozenfamilie. Oorspronkelijk afkomstig uit China, is deze plant tegenwoordig populair over de hele wereld vanwege zijn opvallende en sierlijke uiterlijk.

De glansmispel kan uitgroeien tot een struik of kleine boom, en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3-4 meter. De bladeren van de plant zijn glanzend en ovaal van vorm, met een donkergroene kleur die soms naar roodachtig bruin kan neigen. De bloemen van de plant zijn klein en onopvallend, maar de vruchten zijn juist zeer decoratief en trekken veel vogels aan.

Photinia fraseri wordt vaak gebruikt als haagplant, vanwege de dichte begroeiing en het feit dat het blad in de winter niet afvalt. Daarnaast is de plant populair als sierstruik of als boom in de tuin. De plant kan ook worden gesnoeid om een specifieke vorm te geven, zoals een bolvorm of een kegelvorm. U vindt deze bijzondere tuinplant op de buitenafdeling van ons tuincentrum in De Westereen.

Abelia ‘Pinky Bells’

Abelia is een geslacht van sierheesters dat behoort tot de kamperfoeliefamilie. Deze planten zijn inheems in China, Japan en Mexico, en zijn vernoemd naar de botanicus Clarke Abel. Abelia's worden veel gebruikt als sierplanten vanwege hun prachtige bloemen, bladeren en geur.

Abelia's zijn winterharde struiken die variëren in hoogte van 1 tot 6 meter, afhankelijk van de soort. De bladeren zijn meestal klein en ovaalvormig, met een donkergroene kleur die in de herfst kan veranderen in roodachtig brons of geel. De bloemen van de Abelia variëren in kleur van wit tot roze, en bloeien in de zomer en de herfst. De bloemen worden gevolgd door kleine, decoratieve vruchten.

Abelia's zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en om dode of beschadigde takken regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

In het kort is Abelia een mooie, winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die een waardevolle toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap. Met zijn mooie bloemen, bladeren en geur zal de Abelia zeker een aantrekkelijke blikvanger zijn. De Abelia is te koop in ons tuincentrum in De Westereen. U vindt deze plant op de buitenafdeling.

Dracaena sanderiana

Dracaena sanderiana, ook wel bekend als de Lucky Bamboo, is een exotische kamerplant die zijn oorsprong vindt in de tropische regio's van Azië. In tegenstelling tot zijn naam, is deze plant geen bamboe, maar behoort hij tot de Dracaena-familie.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Lucky Bamboo zo populair is als kamerplant, is vanwege de symboliek die eraan wordt toegeschreven. Volgens de Feng Shui-leer brengt deze plant geluk, voorspoed en welvaart in huis. Het is daarom niet ongebruikelijk om deze plant als cadeau te geven bij bijzondere gelegenheden zoals een housewarming, huwelijk of een verjaardag.

De Lucky Bamboo heeft lange, slanke stengels met kleine, smalle bladeren die groeien in een spiraalvorm. Deze plant kan in verschillende maten worden gekweekt, van kleine desktopversies tot grote exemplaren die een statement maken in elke kamer. De plant kan ook worden gevormd in verschillende vormen, zoals een spiraal of een hartvorm.

Het onderhoud van de Lucky Bamboo is zeer eenvoudig en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant op een plaats te zetten waar hij niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht en om de bladeren regelmatig af te stoffen. Af en toe kan wat voeding worden toegevoegd aan het water om de plant gezond en mooi te houden. Kom langs in ons tuincentrum in De Westereen voor de Lucky Bamboo.

Hydroponie – groene kamerplanten op water in Ibiza glas

De kamerplanten in Ibiza glas associëren we met kleurrijke strandhuisjes, adembenemende zonsondergangen en gezellige cocktails. Het ontwerp van de Ibiza, net als de andere planten uit de Mangrove Collectie, roept nostalgische gevoelens op en brengt een heerlijke frisse sfeer in uw interieur, waardoor elke dag als een feest voelt.

Creëer een verfrissende sfeer in uw interieur met exotische planten gecombineerd met glas en water. Geniet van het spel van licht en water en waan jezelf in de ontspannen sfeer van het strand.

Water is een cruciaal element van onze planeet. In de Mangrove Collectie speelt water ook een belangrijke rol als symbool van frisheid en groei voor planten. Groene exotische planten in deze collectie weerspiegelen de prachtige mangrovebossen die de longen van de aarde vormen.

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in De Westereen om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in De Westereen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Een overvloed aan olijfbomen bij Tuincentrum Tuin!

Stel je een zonovergoten tuin of terras voor, omgeven door prachtige, sfeervolle mediterrane olijfbomen, terwijl je geniet van een verfrissend glas limonade. Bij Tuincentrum Tuin!, dé plek voor allerlei soorten tuinplanten, maken we deze droom werkelijkheid met ons uitgebreide assortiment olijfbomen. Van prachtige olijfbomen op stam tot compacte struiken, we hebbe...

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in De Westereen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...