Energiezuinige kerstverlichting met leds

Energiezuinige kerstverlichting met leds

Momenteel leven we in ongekend dure tijden. Helaas... Vooral de energiekosten rijzen de pan uit. Juist in de donkerste maanden van het jaar kunnen we wel wat lichtpuntjes om ons heen gebruiken. Letterlijk en figuurlijk en liefst zo veel mogelijk! Is dat dan niet hartstikke duur? Gelukkig vallen de echte kosten van kerstverlichting best mee. We kunnen je wellicht een beetje gerust stellen, want als je energiezuinige kerstverlichting koopt, geniet je ook dit jaar gewoon van fonkelende kerstverlichting binnen en buiten! In dit blog lees je alles over energiezuinige kerstverlichting.

Volop licht voor maar 1 euro per maand

Gezien de zorgen over de energierekening met de winter in aantocht hebben de experts een berekening voor ons gemaakt. 's Winters zetten we doorgaans de verwarming toch iets hoger. Frank van der Heide van de Tuinbranche Nederland: 'stel dat je een kerstboom hebt met daarin een snoer van zo'n zes- tot zevenhonderd lichtjes. Dit is best al veel is. Als je die lampjes een maand lang acht uur per dag brandt, kost je dat hooguit 1 euro.' Energie-expert Joris Kerkhof van Independer komt ook uit op een bedrag van tussen de 1 en 2 euro per maand. Let op! Daarbij hebben ze het wel over ledlampjes, want de ouderwetse gloei- of halogeenlampen verbruiken tot tien keer meer energie. heb je nog geen kerstverlichting met leds? Kom dan snel naar ons tuincentrum in De Westereen en stap over op energiezuinige kerstlampjes.

Niet uit met de pret dankzij led

Wij nodigen je graag uit om te komen kijken naar onze sprankelende kerstafdeling. Dan beleef je sowieso de nodige voorpret. Een bezoek aan onze kerstafdeling levert veel inspiratie op en is bovendien gratis. Je kunt kijken of je een heel nieuwe kunstboom wilt met bijpassende kerstballen en lampjes, of rondsnuffelen naar nog een paar trendy decoraties als aanvulling op je huidige collectie. Kies in ieder geval voor ledlampjes als je die nog niet in huis hebt. Met een timer erbij weet je zeker dat je geen onnodige energie verbruikt. Zolang er nog voldoende daglicht is of als je  slaapt hoeven de lampjes bijvoorbeeld nog niet aan. Met een handige timer voorkom je onnodige energieverbruik.

Innovatieve ledverlichting voor binnen en buiten

Inmiddels kun je het bijna zo gek niet bedenken of het bestaat. De keuze is echt reuze! Zoals:

  • Lichtgevende kerstmannen, arrensleeën, rendieren en sneeuwpoppen, maar ook ijsberen, pinguïns of heuse eenhoorns.

  • Sommige lichtgordijnen, -snoeren, - slingers, -netten, -sterren en -figuren zijn nu bedienbaar met een app of afstandsbediening.

  • Er zijn lampjes die van kleur veranderen en lichtslingers die wel tien verschillende knipperstanden hebben.

  • En wat te denken van moderne ledprojectoren waarmee je kerstfiguren, sneeuwvlokken of een sterrenhemel op een buitenmuur projecteert?

  • Of lichtgevende kerstbomen voor in de tuin? Sprookjesachtig en betoverend.

Laat die stralende kerst- en feestdagen dus maar komen! Ons tuincentrum in De Westereen is er klaar voor en biedt je volop keuze uit de meest zuinige kerst- en feestverlichting. Sla voor de zekerheid ook meteen een paar sfeervolle (geur)kaarsen in, mocht het licht uitvallen. Hahaha, of in dit geval: 'Ho ho ho!'

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...