Moestuin tips voor tijdens de vakantie

Moestuin tips voor tijdens de vakantie

U wilt zeker dat uw moestuin in goede staat is wanneer u terugkomt van uw zomervakantie? Wij van Tuincentrum Tuin! geven u graag tips om u te helpen zich goed voor te bereiden, zodat u niet teleurgesteld weer thuis komt!

Een plantenoppas voor uw moestuin

Het is heerlijk om iemand te hebben die voor uw moestuin zorgt als u heerlijk op vakantie bent. Toch moet u nog wel voorbereidingen treffen. Noteer bijvoorbeeld dan de belangrijkste instructies. Misschien denkt u als eigenaar niet aan sommige stappen, maar voor de oppas is het wel goed om alles te weten. Het kan daarom ook nuttig zijn op te schrijven waar de oppas de planten kan vinden en welke moestuinplanten er in de tuin staan.

Tuincentrum Tuin! | Tips voor de moestuin tijdens vakantie

Tips voor het watergeven van uw moestuin

Vooral tijdens de zomermaanden is het van cruciaal belang om planten in potten vochtig te houden. U kunt ook een automatisch bewateringssysteem met tijdinstelling gaan gebruiken. Het is toch prettig om iemand te hebben die voor uw planten zorgt, vooral omdat de weersomstandigheden van invloed zijn op hoeveel water er precies nodig is. Een waterdispenser kan ook worden gekocht bij Tuincentrum Tuin! of maak er zelf één van een plastic fles:

  • Prik gaatjes in de dop van een plastic fles.
  • Zorg dat de fles vol zit met water en draai de dop dicht.
  • Draai de fles om (met de dop naar beneden) in de aarde. Zo kan het water langzaam uit de fles lopen.

Oogst in de moestuin tijdens uw vakantie

Voordat u op vakantie gaat, kunt u wat groenten, fruit of kruiden laten hangen, zodat de oppas ervan kan genieten. Is dit niet mogelijk? Dan moet u ervoor zorgen dat de oogst al weg is voordat u op vakantie gaat, zodat de oogst niet gaat rotten. Heeft de oppas niet veel verstand van oogst uit de moestuin? Zorg dan voor wat uitleg, zodat de oppas op de hoogte is van het oogsten in de moestuin.

Tuincentrum Tuin! wenst u een hele fijn vakantie!

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Druivenplanten: heerlijke druiven uit eigen tuin

Tuincentrum Tuin! is dé bestemming voor alles wat met tuinplanten te maken heeft! Vindt u het leuk om zelf uw fruit te kweken? Ontdek nu onze prachtige collectie druivenplanten! Laat u betoveren door de charme van druivenplanten en geniet binnenkort van uw eigen verse druivenoogst. Leer meer over onze soorten en begin vandaag n...

Lees meer...
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in De Westereen vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Fleurige huis- en tuintips voor februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...