Moestuin tips voor tijdens de vakantie

Moestuin tips voor tijdens de vakantie

U wilt zeker dat uw moestuin in goede staat is wanneer u terugkomt van uw zomervakantie? Wij van Tuincentrum Tuin! geven u graag tips om u te helpen zich goed voor te bereiden, zodat u niet teleurgesteld weer thuis komt!

Een plantenoppas voor uw moestuin

Het is heerlijk om iemand te hebben die voor uw moestuin zorgt als u heerlijk op vakantie bent. Toch moet u nog wel voorbereidingen treffen. Noteer bijvoorbeeld dan de belangrijkste instructies. Misschien denkt u als eigenaar niet aan sommige stappen, maar voor de oppas is het wel goed om alles te weten. Het kan daarom ook nuttig zijn op te schrijven waar de oppas de planten kan vinden en welke moestuinplanten er in de tuin staan.

Tuincentrum Tuin! | Tips voor de moestuin tijdens vakantie

Tips voor het watergeven van uw moestuin

Vooral tijdens de zomermaanden is het van cruciaal belang om planten in potten vochtig te houden. U kunt ook een automatisch bewateringssysteem met tijdinstelling gaan gebruiken. Het is toch prettig om iemand te hebben die voor uw planten zorgt, vooral omdat de weersomstandigheden van invloed zijn op hoeveel water er precies nodig is. Een waterdispenser kan ook worden gekocht bij Tuincentrum Tuin! of maak er zelf één van een plastic fles:

  • Prik gaatjes in de dop van een plastic fles.
  • Zorg dat de fles vol zit met water en draai de dop dicht.
  • Draai de fles om (met de dop naar beneden) in de aarde. Zo kan het water langzaam uit de fles lopen.

Oogst in de moestuin tijdens uw vakantie

Voordat u op vakantie gaat, kunt u wat groenten, fruit of kruiden laten hangen, zodat de oppas ervan kan genieten. Is dit niet mogelijk? Dan moet u ervoor zorgen dat de oogst al weg is voordat u op vakantie gaat, zodat de oogst niet gaat rotten. Heeft de oppas niet veel verstand van oogst uit de moestuin? Zorg dan voor wat uitleg, zodat de oppas op de hoogte is van het oogsten in de moestuin.

Tuincentrum Tuin! wenst u een hele fijn vakantie!

Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 Cocktailrecepten met groente en kruiden uit eigen (moes)tuin

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...
Olé! Breng de Spaanse zon naar je tuin met deze tips!

Waarom zou je een dure vlucht naar de Costa del Sol boeken als je een stukje Spanje in je eigen achtertuin kunt creëren? Met een beetje creativiteit kun je genieten van de uitnodigende sfeer van het Spaanse leven zonder je huis te verlaten.

Lees meer...
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in De Westereen vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...