Zwaagwesteinde is helaas geslotenLeeuwarden is geopend van 12:00 t/m 17:00

Vaste planten voor in een border

Vaste planten voor in een border

Wie wordt er nu niet blij van een border vol met prachtige, vaste planten? Bij Tuincentrum Tuin! vindt u een zeer ruim assortiment met vaste planten die ook geschikt zijn voor in een border. Tuin! is al meer dan 30 jaar een begrip in de regio en bij ons heeft u keuze uit meer dan 1200 bomen én planten. Zo is er voor iedereen wel een geschikte vaste plant te vinden; voor in een border in dit geval. U bent in onze vestigingen natuurlijk van harte welkom om het assortiment te bekijken, maar neem ook eens een kijkje in onze webshop GoedkopeOlijfbomen.nl of TuinplantenOnline.nl. Hier kunt u heel gemakkelijk en snel uw favoriete (vaste) planten online bestellen. Weet u al welke planten er in uw border passen?

Top 7 vaste planten voor in een border

Bij Tuin! vindt u vaste planten in allerlei soorten en maten. Waar te beginnen bij het kiezen van planten voor in de border? Wij hebben een top 7 gemaakt met onder andere borderplanten met kleur en borderplanten met bijzondere planten. Benieuwd naar de deze top 7? Hier komt 'ie:

 1. Blauwe Anemoon (Anemone Blanda)
 2. Lampenpoetsersgras (Pennisetum)
 3. IJzerhard (Verbena Bonariensis)
 4. Vrouwenmantel (Alchemilla Mollis)
 5. Leliegras (Liriope Muscari)
 6. Stekelnootje (Acaena Microphylla)
 7. Maagdenpalm (Vinca Minor)

Tuincentrum Tuin! | Vaste planten in een border

Thema en indeling voor uw border

Een border kan op verschillende manieren worden aangelegd en ingedeeld. Wilt u niet veel onderhoud aan de border? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijke border met vaste planten. Het hele jaar door hoeft u vrijwel niets te doen aan de vaste tuinplanten. Eén keer per jaar goed snoeien kan voldoende zijn. Heeft u ook al nagedacht over een thema voor de border? Denk dan aan een border in uw lievelingskleur, een border met geurende tuinplanten of een border speciaal voor vlinders en bijen. Aan u de keuze! Vindt u het lastig om een knoop door te hakken? Vraag dan gerust om advies bij één van onze medewerkers. In onze winkels in Leeuwarden en Zwaagwesteinde werken medewerkers die ontzettend veel kennis hebben over vaste planten voor in een border. Kom langs en laat u adviseren door onze toppers!

Groenblijvende tuinplanten voor in borders

Om ook in de winter de borders in de tuin er mooi uit te laten zien, raden wij u aan om ook een aantal groenblijvende planten in de borders te zetten. Juist in deze donkere periode geeft dit meer sfeer en kleur in de tuin. Populaire groenblijvende borderplanten zijn:

 • Mansoor
 • Kruipend Zenegroen
 • Ooievaarsbek
 • Goudaardbei

Tuincentrum Tuin! | Vaste planten in een border

Vaste planten voor in borders kopen bij Tuin!

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag aan de slag met borderplanten? Breng dan zeker een bezoekje aan één van onze winkels in Leeuwarden of Zwaagwesteinde! Hier vindt u al onze vaste planten voor in een border en in onze vestigingen staan de medewerkers voor u klaar om advies en tips te geven over deze planten voor in de tuin. Graag laten wij u ook zien welke borderplanten perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Kortom, maak uw border in de tuin groen en gezellig met onze borderplanten!

Openingstijden Tuin! Leeuwarden Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vakantieparadijs voor de kids

Geen vakantieplannen? Maak van de tuin een vakantieparadijsje voor de kinderen.

Lees meer...
Lekker tuinieren op de langste dag

Met onderstaande tuintips ga je gegarandeerd een lange, fleurige zomer in eigen tuin of op je 'Costa Balconia' tegemoet.

Lees meer...
Top 5 langbloeiende tuinplanten

Ontdek onze top 5 langbloeiende tuinplanten voor een explosie aan kleur in de tuin.

Lees meer...
De voordelen van een inheemse tuin

Draagt jouw tuin al op een positieve manier bij aan het klimaat? Of staat het buiten vol met Mediterraanse palmen, olijfbomen en andere subtropische kuipplanten? Wist je dat het planten van de juiste planten een groot positief effect heeft op jouw omgeving? Zogenoemde inheemse planten zijn planten die van oorsprong in een gebied groeien en die bijdragen aan de biodiversiteit, klimaat, waterhuishouding en luchtkwaliteit in jouw omgeving. GroenRijk Be...

Lees meer...