Vrolijke paasdecoraties maken

Vrolijke paasdecoraties maken

Het is alweer bijna tijd om vrolijke paasdecoraties te maken! Pasen valt dit jaar relatief laat, met Goede Vrijdag op 15 april, Eerste Paasdag op zondag 17 april en Tweede Paasdag op maandag 18 april. Dat is prima, want dan is de kans op een stralend lentezonnetje groter. Dat is natuurlijk ideaal voor als de kleintjes in de tuin op zoek gaan naar verstopte paaseieren. Mocht het weer tegenvallen, dan kun je er toch voor zorgen dat Pasen 2022 niet in het water valt, door het binnen en buiten op te fleuren met vrolijke paasdecoraties. En met heel veel bloemen en planten die vrolijk paasgeel bloeien. Ons tuincentrum in De Westereen geeft je graag inspirerende tips en heeft alles in huis voor een vrolijk Pasen!

Fleurig lentefeest

Maak er in huis en in de tuin of op het balkon een lentefeest van met kuikentjes, kippetjes, haasjes, veertjes, eitjes, kronkeltakken en bossen tulpen en narcissen. Je kunt het zo bont of subtiel maken als je zelf wilt – of je kinderen willen. In ons tuincentrum vind je heel veel leuke kant-en-klare decoraties, maar kijk ook bij de spullen die je al in huis hebt en wat je in de tuin kunt vinden. Heb je een wilg, krulhazelaar, toverhazelaar of sierkers in de tuin?

  • Knip een paar takken af,
  • Zet ze in een hoge, maar stevige vaas.
  • Hang wat eitjes, kuikentjes of (eetbare) paashaasjes in de takken en je hebt meteen het paasgevoel te pakken.

Ook leuk: van die kleine glazen of plastic buisjes die je met bloembindersdraad of ijzerdraad in de paastakken of paaskrans kunt hangen. Doe er wat water in en steek er blauwe druifjes, vergeet-me-nietjes of mini-narcisjes in.

Gezellige paastafel

Bij Pasen hoort lekker en gezellig samen eten, met natuurlijk heel veel eieren, hard- of zachtgekookt, gevuld, van chocolade of in een eiersalade. Dek de tafel met een vrolijk paaskleed en paasservetjes. Zet of leg her en der een paar decoratieve kuikentjes, lammetjes of paashaasjes op tafel. Probeer een plekje vrij te houden voor een vaas of een paar kleine vaasjes met narcissen, ranonkels, anemonen, hyacinten of tulpen erin. 

Blij en gezond ei

Met de kinderen kun je op allerlei manieren aan de slag met hardgekookte eieren. Laat ze eieren beschilderen of beplakken met stickertjes of bloemetjes en blaadjes uit de tuin of de potten op het balkon. Een origineel idee is om een kleine week voor Pasen een paar lege, schone eierschalen in een eierdopje te zetten en te vullen met natte watten of een beetje vochtige potgrond. Zaai daar vervolgens tuinkers, mosterdkers of alfalfa in. Deze snelle kiemgroenten zet je dan klaar voor gebruik op de paastafel, zodat iedereen er een beetje vanaf kan knippen. Ziet er leuk uit én lekker en gezond voor op de boterham.

Hangend paasgroen

Heb je trendy hangplanten in macraméhangers of luchtplantjes in glazen of plastic bollen in de woonkamer? Daar kunnen vast nog wel een paar kleurige linten of paasdecoraties aan gehangen worden. Of maak een paaskrans, met een kant-en-klare krans van stro, takken of plastic eieren of van takken uit eigen tuin als basis. Strik er lintjes in en hang er een paar paasdecoraties aan en geef de krans een plekje aan de voordeur, servieskast of balkonmuur. 

Paastuintje 

Maak al dan niet samen met de kleintjes een mand of schaal met eitjes, haasjes, veertjes of kippetjes 'in het groen'. Knip wat klimop uit de tuin, spoel de bladeren goed schoon onder de kraan, laat ze drogen en gebruik ze als groen bedje voor je decoraties en gekookte of chocolade eieren. In ons tuincentrum in De Westereen kun je ook mos of slaapkamergeluk kopen en dat als ondergrond voor je paastuintje gebruiken. 

Volop voorjaar in potten, bakken en manden

Je vindt nu volop voorjaarsbloeiers in ons tuincentrum. Leuk jouw eettafel of tuintafel op met:

  • tulpen,
  • narcissen,
  • hyacinten,
  • blauwe en witte druifjes.

Wij bieden mooie potten, bakken en manden gevuld met kleurrijke lentebollen die je zowel binnen als buiten op tafel kunt zetten. Om het nog feestelijker te maken kun je de kinderen de potten, bakken en manden voor Pasen laten versieren met lintjes, eitjes, veertjes, kuikentjes of paashaasjes.  

Alle medewerkers van ons tuincentrum in De Westereen wensen je een fleurig en vrolijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...