Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Pasen staat weer voor de deur – en het tuinhek. Hopelijk worden we in het lange weekend van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april getrakteerd op een lekker lentezonnetje. Weer of geen weer, maak het binnen en buiten gezellig met fleurige paasdecoraties, kleurrijke bloemen en geurende bloesemtakken. In ons tuincentrum in De Westereen vind je volop leuke accessoires en natuurlijk heel veel dat groeit en bloeit om er een vrolijk en feestelijk Pasen van te maken. Daarnaast kun je samen met de kinderen rondscharrelen in eigen tuin. Niet alleen om paaseieren te zoeken, maar ook naar mooie cadeautjes van Moeder Natuur.

Bakken, vazen én eierschalen vol kleur

* Je hebt nu volop keuze uit bloeiende narcissen, blauwe en witte druifjes, violen, vergeet-mij-nietjes, primula’s en madeliefjes (Bellis perennis), zowel in eigen tuin als in ons tuincentrum in De Westereen. Vul er potten, bakken, schalen, manden mee voor op de tuin- of balkontafel en stop er een paar (chocolade)paaseitjes, paaskuikentjes of paashaasjes tussen.

* Zet vazen met tulpen, narcissen, hyacinten, gerbera’s en/of ranonkels op de paastafel. Combineer narcissen liever niet met andere bloemen, omdat die niet tegen de slijmerige substantie uit de stelen van de narcissen kunnen.

* Kies een stevige, hoge vaas voor een paar paastakken, bijvoorbeeld met fruitbloesems of katjes, of takken van het Chinese klokje (Forsythia), de toverhazelaar (Hamamelis), Magnolia of ranonkelstruik (Kerria japonica). Hang er leuke paasdecoraties in. Of een paar van die plastic buisjes waar je een beetje water en een paar blauwe druifjes of mini-narcisjes in doet.

* Paastopper: de kleine bremstruik (Cytisus), die nu bloeit met heerlijk geurende, goudgele bloemen. Deze struik kun je in de tuin maar ook in een grote mand of kuip op het balkon of terras planten. En geel is nog altijd dé paaskleur, samen met wit. Vrolijk en lentefris!

* Binnen kun je een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes, begonia’s of kalanchoë's neerzetten waar je nog een geel of wit lint omheen kunt strikken en een paar echte of plastic (kwartel)eitjes of chocolade-eitjes in kunt verstoppen.   

* Veeg een paar lege eierschalen voorzichtig schoon met vochtig keukenpapier. Zet ze op de paastafel in een leuke of mooie eierdop en vul ze met wat water. Schik er vervolgens een paar kleine bloemen in, zoals blauwe of witte druifjes, viooltjes en/of madeliefjes. Of vul de lege eierschalen met een beetje aarde waarin je samen met de kinderen tuinkers of alfalfa kunt zaaien. Heb je meteen een gezonde smaakmaker voor de paasbrunch bij de hand.

Nog een culinaire tip als uitsmijter:

Maak eens je eigen (on)kruidenboter, met bieslook, peterselie, brandnetel, daslook, hondsdraf of zevenblad uit eigen tuin. Ben je meteen van dat irritante onkruid af en het is lekker en gezond! Was alles goed, laat het groen drogen en snijd of knip vervolgens alles fijn. Meng het fijne groen van de (on)kruiden door roomboter die je op kamertemperatuur hebt laten komen. Voeg eventueel wat zeezout toe. Doe de (on)kruidenboter in een schoon, afsluitbaar bakje of rol de boter strak op in vershoudfolie. Bewaar de (on)kruidenboter in de koelkast.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in De Westereen wensen je een fleurig en smakelijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in De Westereen geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...