Gazon / Graszoden

Wilt u een mooi groen gazon in uw tuin? Dat kan natuurlijk, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Heeft u bijvoorbeeld (klein)kinderen die op het gras willen spelen? Dan raden wij u aan om voor een sterke grassoort te kiezen. Naast de sterke soorten, hebben wij ook de kwetsbare grassoorten die meer sierwaarde hebben. Zo is er voor iedereen een passend gazon te vinden bij Tuincentrum Tuin!

Tips voor het zaaien van gras

De allerbeste periode om gras te zaaien, is wanneer de grond voldoende vochtig is en ook al aardig is opgewarmd. Dan zullen de zaadjes snel ontkiemen en heeft u snel een mooi gazon. Het voorjaar (april of mei) of najaar (augustus/september) is dan ook de beste periode om gras te zaaien. Voordat u aan de slag gaat, hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  • De bodem moet eerst goed worden omgespit en geëgaliseerd worden. Belangrijk om al het onkruid te verwijderen. 
  • Is de bodem klaar? Dan kan er gezaaid worden! Strooi het zaad gelijkmatig over de grond, hark vervolgens het zaad lichtjes in de bodem en zorg dat ze goed in contact komen met de grond. 
  • Sproei lichtjes water direct op de aarde zodat ze de mogelijkheid krijgen om te ontkiemen.
  • Daarna is het belangrijk dat grond vochtig blijft en niet uitdroogt. Regelmatig sproeien is dus erg belangrijk!
  • Erg belangrijk: loop in het begin niet over het gras, anders loopt u het kapot.

Tuincentrum Tuin! | Graszoden | Gras zaaien | Gazon

Ga voor gemak met onze graszoden

Kiest u liever voor graszoden? Geen probleem! In onze vestiging in Zwaagwesteinde kunt u eenvoudig en snel graszoden bestellen vanaf 60m2 door te bellen naar onze winkel: 0511-443180. Graszoden worden ook wel grasmatten of grasrollen genoemd die u gemakkelijk zelf kunt leggen. Zodra u de graszoden heeft besteld is goed om deze binnen 24 uur te leggen, want de kwaliteit gaat anders snel achteruit. Graszoden kunt u het hele jaar door leggen, behalve tijdens sneeuw en vorst. Voordat u de zoden gaat leggen, is het belangrijk om de grond eerst om te spitten en de ondergrond egaal is. Rol vervolgens de graszoden uit en zorg dat ze goed in contact komen met de grond. Besproei daarna de graszoden, zodat ze zo snel mogelijk gaan wortelen. Het gras kunt u maaien zodra deze minimaal 4,5 cm lang is.

Tuincentrum Tuin! | Graszoden | Gras zaaien | Gazon

Alles voor een mooi gazon bij Tuincentrum Tuin!

Wat u ook zoekt of nodig heeft voor het gazon; bij Tuincentrum Tuin! vindt u het gegarandeerd! In ons tuincentrum vindt u diverse medewerkers die u maar al te graag helpen en advies geven welke producten of tuingereedschappen u het best kunt gebruiken. In onze winkels vindt u tal van gazon gerelateerde producten: grasmaaiers, handmatige grasscharen of grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens en meer. Graag tot ziens bij Tuincentrum Tuin! dé gazon specialist van Leeuwarden en Zwaagwesteinde met alles voor een mooi gazon!

Openingstijden Tuin! Leeuwarden

 Openingstijden Tuin! Zwaagwesteinde