Zwaagwesteinde is geopend van 09:00 t/m 18:00Leeuwarden is geopend van 09:00 t/m 18:00

De Amaryllis

De Amaryllis

Deze enorm populaire bloembol draagt de Latijnse naam Hippeastrum en komt in het wild voor in Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika en zijn bekend om hun grote, opvallende bloemen.

Wanneer u hem aantreft in ons tuincentrum, zal het u meteen opvallen hoe groot de bol is. Dat is niet zo verwonderlijk, want de steel kan wel 60 cm lang worden en 5 cm breed met bloemen van tot wel 20 cm breed. De Amaryllis is in verschillende fasen verkrijgbaar:

  • Als een bol
  • Als een pakket met bol en pot
  • Als een al geplante bol

Als u nooit eerder een Amaryllis in huis heeft gehad, is de al geplante bol het meest eenvoudig om mee te beginnen. Wanneer u besluit een losse bol te kopen is het belangrijk dat u er de juiste maat pot bij uitzoekt. Tussen de bol en de pot moet rondom één tot twee vingers ruimte zitten. De plant heeft dan wel ruimte nodig om goed te wortelen, maar als hij teveel ruimte krijgt zal hij niet goed tot bloei komen. Wanneer u twijfelt over de maat van de pot, kunt u altijd advies vragen aan één van onze medewerkers.

Een Amaryllis moet vochtig staan, maar zeker niet te nat. De plant gedijt goed op kamertemperatuur (20-25 graden) en houdt van het licht. Zolang de stengels aan het groeien zijn is het een aanrader om hem regelmatig een slag te keren, zodat de stengels gelijkmatig en recht omhoog groeien. Bemesten is noodzakelijk. U kunt hiervoor een complete plantenvoeding gebruiken die zijn voedingsstoffen langzaam vrijgeeft of geef twee keer per maand een wateroplosbare voeding. Vraag in ons tuincentrum om advies hierover.

Wanneer de plant eenmaal bloeit moet hij niet meer in het directe zonlicht staan en liefst iets koeler, zodat u langer kunt genieten van de mooie bloemen. Wanneer u goed voor uw Amaryllis zorgt, heeft u zeker zeven weken lang prachtige bloemen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten

In dit jaargetijde duiken ze steeds vaker en ook vroeger op. De oranje kleur van echte pompoenen, groot en klein (maar ook die van sierpompoenen en -kalebassen) zorgt dan ook voor een warm en vrolijk accent.

Lees meer...
Oktober rozenmaand: planten, snoeien en beschermen

In oktober zijn rozen met kale wortels te koop. Die zijn een stuk voordeliger dan rozen die je in een pot met aarde aanschaft. Bovendien is oktober een goede maand om rozen te planten of te verplanten.

Lees meer...
Knutselen met kastanjes in de herfstvakantie

In oktober kan het flink stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog lekker nazomeren. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: ga er in de herfstvakantie met het hele gezin op uit.

Lees meer...
Egels in de tuin

Tijdens het Egelweekend, die eind september in Nederland werd gehouden, werden er maar liefst 4500 van die koddige diertjes geteld.

Lees meer...