Wat te doen in de tuin in april?

Wat te doen in de tuin in april?

Zodra de temperatuur eindelijk een beetje aangenamer is, kunnen we weer volop aan de slag in de tuin.

- Maak de vijver, tuinmeubels en parasols schoon
- Strooi koemest of andere organische mest, als dat nog niet gebeurd is (ook in potten, bakken en kuipen)
- Zaai vanaf half april eenjarige klaprozen in de border
- Zaai sla, spinazie, wortel, radijs, bosui en peterselie in de moestuin
- Vaste planten, stuiken en bomen kunnen nu geplant worden
- Knip uitgebloeide bloemen uit de narcissen, maar laat het groene loof zitten om af te sterven (duw het lelijk wordende loof plat of verstop het onder de omringende planten)
- Aan het eind van de maand kunnen hagen (liguster, taxus) en klimopplanten gesnoeid worden (kijk eerst goed of er geen vogelnest in zit)
- Scheur vaste planten die langer dan drie jaar op dezelfde plek staan en te grote pollen worden. Gooi het oudste, middelste deel op de composthoop en plant de buitenste delen terug
- Zet alvast plantensteunen bij weinig compacte of stabiele plantenstelen, zoals die van de hortensia Annabelle en delphiniums (riddersporen)
- Blijf onkruid wieden

Wanneer de eerste warme zonnestralen doorbreken, kan het buiten, uit de wind, ook al heerlijk luieren zijn. Met een goed tuinboek naast de geurende sering of lelietjes-van-dalen bijvoorbeeld.
 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Onze katvriendelijke tuinplanten

Kattenliefhebber? Dan mogen deze katvriendelijke planten niet ontbreken in jouw tuin! Een nieuwsgierige kat gaat vaak op ontdekkingstocht in de tuin en kauwt, ruikt, knaagt of eet zelfs planten. Ze tonen dit gedrag om verschillende redenen: nieuwsgierigheid, verveling, trek. Wist je dat niet alle planten veilig zijn voor huisdieren? Sommige planten veroorzaken huidirritaties of andere nare risico’s. In ons tuincentrum in

Lees meer...
Een gezond gazon zaaien in augustus

Met het einde van de zomer in zicht denken we nog maar weinig aan ons gazon. Toch is augustus een van de belangrijkste maanden als het gaat om gazononderhoud. Wilt u een prachtig gezond gazon in het voorjaar? Dan begint het echte werk nu.

...Lees meer...
Tips tegen hittestress voor mens en dier

Lees onze tips tegen hittestress voor mens en dier.

Lees meer...
Gebruik lavendel in je huis en keuken!

Ontdek alles over lavendel voor gebruik in huis.

Lees meer...