Zwaagwesteinde is geopend van 09:00 t/m 18:00Leeuwarden is geopend van 09:00 t/m 21:00

De Verbena overlaadt uw terras of balkon met geuren en kleuren.

De Verbena overlaadt uw terras of balkon met geuren en kleuren.

Wilt u een zwierige tuin met veel kleur? Zet dan vooral veel IJzerhard, of Verbena, op uw terras of balkon. De felgekleurde, vrolijke bloemen steken alle kanten op en bloeien tot ver in de nazomer. Verbena's kunt u het beste flink in het zonnetje zetten. Dan worden de bloemen feller van kleur, gaat de plant meer de hoogte in en gaat uw terras bovendien heerlijk ruiken.

Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar. Dan blijft hij mooi bloeien. En geef 'm regelmatig een plensje water want hij houdt niet van droge voeten.

Verbena's trekken veel vlinders en bijen aan. Dat staat niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk voor de natuur. Er zijn steeds minder bijen, en dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor het ecosysteem. Want als bloemen niet worden bestoven door bijen, kunnen ze zich niet voortplanten. Zonder bijen geen tuinbloeiers dus! Kortom: met veel Verbena's in de tuin helpt u het herstel van de natuur, zomaar vanuit uw luie stoel.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Haal de Indian Summer in huis

De dagen worden korter, de herfst dient zich aan. We kunnen niet meer zo lang en vaak van het buitenleven genieten.

Lees meer...
11 tuintips voor september

De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen, de eerste paddenstoelen duiken op.

Lees meer...
Chrysanten: aanrader voor binnen en buiten

Ze duiken nu weer op, in alle kleuren, soorten en maten, uiteraard ook in ons tuincentrum. Chrysanten bloeien rijk, lang en laat in het jaar.

Lees meer...
APK voor de (na)zomertuin

Augustus is een wat lastige maand, voor de tuin en de tuinier. Het kan enorm warm en droog zijn en dan vallen er weer enorme hoosbuien.

Lees meer...