De Verbena overlaadt uw terras of balkon met geuren en kleuren.

De Verbena overlaadt uw terras of balkon met geuren en kleuren.

Wilt u een zwierige tuin met veel kleur? Zet dan vooral veel IJzerhard, of Verbena, op uw terras of balkon. De felgekleurde, vrolijke bloemen steken alle kanten op en bloeien tot ver in de nazomer. Verbena's kunt u het beste flink in het zonnetje zetten. Dan worden de bloemen feller van kleur, gaat de plant meer de hoogte in en gaat uw terras bovendien heerlijk ruiken.

Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar. Dan blijft hij mooi bloeien. En geef 'm regelmatig een plensje water want hij houdt niet van droge voeten.

Verbena's trekken veel vlinders en bijen aan. Dat staat niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk voor de natuur. Er zijn steeds minder bijen, en dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor het ecosysteem. Want als bloemen niet worden bestoven door bijen, kunnen ze zich niet voortplanten. Zonder bijen geen tuinbloeiers dus! Kortom: met veel Verbena's in de tuin helpt u het herstel van de natuur, zomaar vanuit uw luie stoel.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in De Westereen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Een overvloed aan olijfbomen bij Tuincentrum Tuin!

Stel je een zonovergoten tuin of terras voor, omgeven door prachtige, sfeervolle mediterrane olijfbomen, terwijl je geniet van een verfrissend glas limonade. Bij Tuincentrum Tuin!, dé plek voor allerlei soorten tuinplanten, maken we deze droom werkelijkheid met ons uitgebreide assortiment olijfbomen. Van prachtige olijfbomen op stam tot compacte struiken, we hebbe...

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...