Cacao en kokos in de tuin

Cacao en kokos in de tuin

Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. U kunt kiezen voor tegels of gras, maar ook voor bijvoorbeeld cacaodoppen of kokossnippers. Afhankelijk van de toepassing maakt u uw keuze. Cacaodoppen en kokossnippers hebben als groot voordeel dat ze een onkruidwerende werking hebben, 100% natuurproducten zijn en de tuin meteen een fraai en verzorgd uiterlijk geven.

Borders
Cacaodoppen zijn ideaal voor toepassing in borders. Strooi een laagje van ongeveer vijf centimeter in de border en besproei het geheel. Het laagje cacao heeft een onkruidwerende werking en houdt bijvoorbeeld slakken en katten op afstand. Bovendien droogt de bodem minder snel uit en hoeft u daardoor de beplanting minder water te geven.

Speelplek en looppad
Kokossnippers zijn gemaakt van de zachte bast van kokosnoten en daardoor ideaal voor de aanleg van een looppad of als bodembedekker bij speeltoestellen of schommels. Zelfs op blote voeten voelen kokossnippers prettig zacht aan. In tegenstelling tot een betegeld tuinpad zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming en groene aanslag. Daarnaast wordt onkruidvorming tegengegaan.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in De Westereen heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Een overvloed aan olijfbomen bij Tuincentrum Tuin!

Stel je een zonovergoten tuin of terras voor, omgeven door prachtige, sfeervolle mediterrane olijfbomen, terwijl je geniet van een verfrissend glas limonade. Bij Tuincentrum Tuin!, dé plek voor allerlei soorten tuinplanten, maken we deze droom werkelijkheid met ons uitgebreide assortiment olijfbomen. Van prachtige olijfbomen op stam tot compacte struiken, we hebbe...

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...