Even aan de slag en… een zomer lang genieten

Even aan de slag en… een zomer lang genieten

Buitenzitseizoen van start

Eindelijk... Vanaf half april breekt het buitenzitseizoen 2013 aan. De zon schijnt volop en de buurt begint weer te bruisen. Tijd om de buitenruimte kleur te geven met balkon- en terrasplanten. U voelt u meteen relaxed en u krijgt er bovendien een lekker kleurtje van!

Het buitenzitseizoen begint met het inrichten van uw balkon of terras. Haal de tuinmeubels van zolder en zet de barbecue alvast klaar. Nu heeft u alleen nog wat vrolijke balkon- en terrasplanten nodig om de buitenruimte aan te kleden. Denk aan rijkbloeiende planten waar u de hele zomer lang plezier van hebt, zoals Lobelia, Spaanse Margriet, Bougainville, Vlijtig Liesje, Geranium en Mandeville. Al die geuren en kleuren; daar wordt u toch gelukkig van! Uiteraard mogen mini-Petunia en Pentas als de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2013 niet ontbreken!

Handomdraai
Het kost u hooguit een paar uurtjes om uw balkon of terras zomerklaar te maken. Dus pak de auto of bakfiets en sla uw slag. Wij hebben nu volop balkon- en terrasplanten in de mooiste kleuren. Neem eventueel ook potgrond, potten en plantenvoeding mee.

Genieten
Thuis kunt u uw aanwinsten meteen planten in potten, bakken of manden (leg onderin wat potscherven of kleikorrels, zodat overtollig water kan weglopen). Overal waar u wel wat kleur kan gebruiken, passen zomerbloeiers. Kijk ook eens omhoog; met een paar hangplanten aan de muur of de veranda, krijgt u meteen zo'n heerlijk buitenlevengevoel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in De Westereen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...