Vogelhuisjes ophangen

Vogelhuisjes ophangen

Nog even en het is lente! De vogels staan op het punt hun nesten te bouwen. Ze geven de tuin iets extra’s: ze brengen leven in de brouwerij én ze helpen ons in de strijd tegen die vermaledijde slakken die onze mooie planten aanvreten.

Vogels vinden tegenwoordig lang niet zo makkelijk als vroeger een plek om hun eitjes uit te broeden: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren gedicht, hagen en heggen vaak vervangen door houten schuttingen. Mede daarom organiseert de Vogelbescherming Nederland elk jaar in februari De Nationale Week van de Nestkast.

Het is tijd om vogelhuisjes op te hangen.

Een goede nestkast:

  • Is gemaakt van stevig, dik hout, heeft weinig kieren en is makkelijk schoon te maken.
  • Moet goed opgehangen worden. Voor bevestiging aan een boomstam kunt u het best aluminiumspijkers gebruiken. Deze roesten niet en zijn makkelijk te verwijderen.

Een goede plek

  • Bevestig de nestkast op minimaal 2 meter hoogte, buiten bereik van katten
  • Zorg voor beschutting tegen wind en regen, hang de kast niet in de volle zon
  • Plaats de kast met de opening op het noorden of (noord)oosten
  • Hang nestkasten op minstens drie meter afstand van elkaar

In ons tuincentrum vindt u een leuke collectie vogelhuisjes, in verschillende soorten en maten. Heeft u er al een? Maak het dan deze maand schoon met heet water en een harde borstel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in De Westereen weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
Druivenplanten: heerlijke druiven uit eigen tuin

Tuincentrum Tuin! is dé bestemming voor alles wat met tuinplanten te maken heeft! Vindt u het leuk om zelf uw fruit te kweken? Ontdek nu onze prachtige collectie druivenplanten! Laat u betoveren door de charme van druivenplanten en geniet binnenkort van uw eigen verse druivenoogst. Leer meer over onze soorten en begin vandaag n...

Lees meer...
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in De Westereen vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...