Echte Nederlandse winter

Echte Nederlandse winter

En ineens was er sneeuw! Het weer in Nederland is grillig. Het ene moment kan de jas nog open en het volgende moeten de autoruiten weer gekrabd worden. Voor de vogels in de tuin is het dan ook geen pretje. Voedsel vinden is lastig en voor ons is het een kleine moeite om de vogeltjes een beetje te helpen. Hang leuke vetbollen in de tuin of maak een vogelhuisje met een pot pindakaas! Daar zijn ze dol op!

Voorbereiden op de sneeuw is iets wat we vaak vergeten. Als het eenmaal sneeuwt is het vervelend om dan de weg op te moeten om nog strooizoet te halen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat u de juiste materialen in huis heeft. Wat u minimaal nodig heeft om paden sneeuwvrij te houden, is een goede sneeuwschuiver en strooizout of zand. Wij kunnen u adviseren in ons tuicentrum, wat het meest geschikt is voor uw situatie.

Heeft u al een slee voor de kinderen? Ook deze zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum! Denk tot slot aan een goede deurmat, warme kleedjes en kussens en openhaardhout! Zo kunnen we heerlijk genieten van dit prachtige winterweer.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...