Zwaagwesteinde is geopend van 09:00 t/m 18:00Leeuwarden is geopend van 09:00 t/m 18:00

Echte Nederlandse winter

Echte Nederlandse winter

En ineens was er sneeuw! Het weer in Nederland is grillig. Het ene moment kan de jas nog open en het volgende moeten de autoruiten weer gekrabd worden. Voor de vogels in de tuin is het dan ook geen pretje. Voedsel vinden is lastig en voor ons is het een kleine moeite om de vogeltjes een beetje te helpen. Hang leuke vetbollen in de tuin of maak een vogelhuisje met een pot pindakaas! Daar zijn ze dol op!

Voorbereiden op de sneeuw is iets wat we vaak vergeten. Als het eenmaal sneeuwt is het vervelend om dan de weg op te moeten om nog strooizoet te halen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat u de juiste materialen in huis heeft. Wat u minimaal nodig heeft om paden sneeuwvrij te houden, is een goede sneeuwschuiver en strooizout of zand. Wij kunnen u adviseren in ons tuicentrum, wat het meest geschikt is voor uw situatie.

Heeft u al een slee voor de kinderen? Ook deze zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum! Denk tot slot aan een goede deurmat, warme kleedjes en kussens en openhaardhout! Zo kunnen we heerlijk genieten van dit prachtige winterweer.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten

In dit jaargetijde duiken ze steeds vaker en ook vroeger op. De oranje kleur van echte pompoenen, groot en klein (maar ook die van sierpompoenen en -kalebassen) zorgt dan ook voor een warm en vrolijk accent.

Lees meer...
Oktober rozenmaand: planten, snoeien en beschermen

In oktober zijn rozen met kale wortels te koop. Die zijn een stuk voordeliger dan rozen die je in een pot met aarde aanschaft. Bovendien is oktober een goede maand om rozen te planten of te verplanten.

Lees meer...
Knutselen met kastanjes in de herfstvakantie

In oktober kan het flink stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog lekker nazomeren. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: ga er in de herfstvakantie met het hele gezin op uit.

Lees meer...
Egels in de tuin

Tijdens het Egelweekend, die eind september in Nederland werd gehouden, werden er maar liefst 4500 van die koddige diertjes geteld.

Lees meer...