Zwaagwesteinde is geopend van 09:00 t/m 18:00Leeuwarden is geopend van 09:00 t/m 18:00

Sneeuwvrij houden van uw paden, stoepen en terrassen

Sneeuwvrij houden van uw paden, stoepen en terrassen

Het is nu echt winter. De eerste echte kou heeft ons land alweer bereikt. Wees dus voorbereid op een mooi, wit winters kleedje. Helaas komt dat mooie witte laagje ook op plaatsen waar hij minder gewaardeerd wordt. Het is dus prettig wanneer alles al in huis is om de meeste sneeuw te verwijderen.

Zorg voor een goede sneeuwschuiver. In ons tuincentrum is die ook gemakkelijk te vinden. Met een sneeuwschuiver kan u de grootste berg sneeuw eenvoudig opschuiven. Let hierbij wel op waar u het heen schuift. Zorg ervoor, dat u de toevoerweg van eventuele riool- of regenafvoeren niet blokkeert. Dit veroorzaakt anders grote problemen tijdens de dooi.

Wanneer u structuurtegels heeft in de tuin, zoals grindtegels, is het een aanrader om ook een grote stevige schrobborstel of inzandborstel bij de hand te hebben. Hiermee is het gemakkelijk om zelfs een klein laagje sneeuw te verwijderen.

Vergeet vooral niet te strooien tegen gladheid. Een ijslaagje vormt al bij het kleinste beetje vocht en is zeer verraderlijk. Strooi uw paden en terrassen dus altijd goed in met strooizout. Strooizout is altijd sneller op dan u verwacht en is daarom ook verkrijgbaar in grote emmers. 

Wanneer u langs uw paden of terrassen een direct aansluitend perk of gazon heeft, is het aan te raden om in plaats van strooizout te strooien met zand. Wanneer u strooit met strooizout, zal de grond ziltig worden en veel planten vinden dat niet prettig.

Het strooien met zand heeft als nadeel dat het de sneeuw niet oplost. Het wordt wel goed stroef, waardoor er geen spontane glijpartijen kunnen ontstaan.
Wanneer u meer advies wilt hebben, waarmee u het best kunt strooien tegen gladheid kunt u hiervoor altijd terecht in ons tuincentrum.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten

In dit jaargetijde duiken ze steeds vaker en ook vroeger op. De oranje kleur van echte pompoenen, groot en klein (maar ook die van sierpompoenen en -kalebassen) zorgt dan ook voor een warm en vrolijk accent.

Lees meer...
Oktober rozenmaand: planten, snoeien en beschermen

In oktober zijn rozen met kale wortels te koop. Die zijn een stuk voordeliger dan rozen die je in een pot met aarde aanschaft. Bovendien is oktober een goede maand om rozen te planten of te verplanten.

Lees meer...
Knutselen met kastanjes in de herfstvakantie

In oktober kan het flink stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog lekker nazomeren. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: ga er in de herfstvakantie met het hele gezin op uit.

Lees meer...
Egels in de tuin

Tijdens het Egelweekend, die eind september in Nederland werd gehouden, werden er maar liefst 4500 van die koddige diertjes geteld.

Lees meer...