Een veilig en vrolijk oud & nieuw!

Een veilig en vrolijk oud & nieuw!

Elk land heeft zo zijn eigen tradities om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe feestelijk te beginnen. In Spanje verorberen ze bij elke slag van de klok van twaalf een druif, in Denemarken gooien ze borden kapot voor de deur van de buren om hen geluk te brengen, terwijl ze dat in Turkije doen door wat zout te strooien.

Feestsfeer binnen en buiten

Of je nu uit eten gaat of gezellig thuis met vrienden en familie van een heerlijk diner geniet, maak het binnen en buiten lekker feestelijk. Binnen fleur je het op met kaarsen, snoertjes ledverlichting, bloeiende kerststerren, cyclamen of amaryllissen. Zet de tuin- of balkontafel vol met bloeiende kerstrozen, winterheide, winterviolen, zilverstruikjes en bergthee en plaats er ook een lantaarn met een grote kaars erin bij. En voor wie ervan houdt: kijk in ons tuincentrum in De Westereen of je nog vuurwerk kunt bemachtigen.

Veilig de feest- en winterdagen door

Jong en oud, maar ook onze trouwe viervoeters en poezenkinderen, kunnen door het feestgedruis, vuurwerk, de nieuwjaarsduik, kerstboomverbrandingen en het eventueel barre winterweer wel wat veiligheidstips gebruiken. 

  • Gooi nooit met vuurwerk en plaats vuurpijlen in stevige flessen of bakken die niet kunnen omwaaien.
  • Draag een vuurwerkbril.
  • Honden en katten horen vuurwerk twee keer zo luid als wij, geen wonder dat ze er vreselijk van kunnen schrikken en er gestrest van raken. Laat de hond daarom op oudejaarsnacht vóór 22.00 uur aangelijnd uit. Houd de kat binnen. Zorg dat kattenluik, deuren, ramen en gordijnen gesloten zijn. Ga je de deur uit? Laat licht en radio of tv aan, om ze een beetje af te leiden.
  • Dennennaalden en kerststerren (Poinsettia) zijn giftig voor dieren. Zet daarom nooit de drink- en voederbak van je huisdier onder de kerstboom en plaats de kerstster op een hoge plek waar hij of zij niet bij kan komen.
  • De scherven van breekbare kerstballen en andere decoraties die een kind, hond of kat – al dan niet per ongeluk – uit de boom tikt, kunnen snijwonden veroorzaken. Hang al het breekbaars dus zo hoog dat ze er niet bij kunnen komen. Zorg er ook voor dat ze niet bij eventueel engelenhaar kunnen komen; daarin zitten glasvezels.
  • Pas op met kaarsen in combinatie met grijpgrage kinderhanden en kwispelende staarten. Zet glazen windlichten om de kaarsen of plaats de kaarsen op een hoge tafel.
  • Pekel is niet goed voor hondenpoten; vermijd plekken waar gepekeld is of smeer ter bescherming hun voetzolen in met speciaal teer van de dierenarts.

Het gehele team van ons tuincentrum in De Westereen wenst je fijne en veilige feestdagen en een fleurig en groen 2018!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...